ウッジに住むバルトシュさんは独学でラーメンを勉強し、そのラーメン愛が高じてお店を出しました。自分たちで製麺もするほどの本気度です。

Bartosz, mieszkający w Łodzi, sam nauczył się robić ramen, a jego miłość do ramenu wzrosła tak bardzo, że otworzył własna restaracha. Jego pasja jest na tyle poważna, że nawet robią własne makarony do ramen.

しかし、日本へ行ったことがないため、本当のラーメンの味を知らないことが悩みでした。

Ale jednak nigdy nie był w Japonii, dlatego nie zna smaku prawidziwego ramen.

そんな彼の夢は日本へ行き、日本のラーメン屋さんで修行して様々な種類のラーメンを学ぶこと。

Jego marzeniem jest polecieć do Japonii, odbyć stażu w tamtejszych restauracjach ramenu i poznać różne rodzaje ramenu.

コロナ渦だった2022年秋の放送では、東京の有名店「びぜん亭」のご主人からリモートで東京醤油ラーメンを教わったバルトシュさん。ついに来日が叶うのでしょうか・・・?

W 2022r., w czasie pandemii, Bartosz nauczył się zdalnie jak przyrządzać shoyu ramen w tokijskim stylu od właściciela bardzo znanej tokijskiej restauracji ramenu – Bizentei. Czy w końcu jego marzenie sie spełni i poleci do Japonii…?

 

放送予定/Emisja
2024年3月11日(月)20:00~ テレビ東京系列「世界!ニッポン行きたい人応援団」
11 marca 2024r. od godz.20 na kanale TV Tokyo “Who Wants to Come to Japan?”

番組の詳細はこちらをご覧ください。
Szczegóły programu można zobaczyć tutaj.

  • 醤油ラーメン作り

  • ニッポンへ行きたい!

  • ラーメン職人バルトシュさん

  • ラーメン大好きポーランド人