2018年に来日したのはウナギの蒲焼をこよなく愛するミハウさん。日本では有名な「むさし乃」で伝統的な蒲焼きの作り方を学び、ウナギ漁にも挑戦しました。

Pan Michał, który kocha unagi-kabayaki (japoński grillowany węgorz), do Japonii przyleciał w 2018r. W Japonii nauczył się jak zrobić najlepsze kabayaki w tradycyjny sposób pod okiem mistrza słynnej restaurachi Musashino, także próbował łowić węgorze.

来日から5年半、ますますウナギの蒲焼にのめりこんでいるミハウさんですが、なんと最近は納豆づくりに熱中しているそう。しかしなかなか日本の納豆のように粘りが出ない・・・そこで群馬県の「下仁田納豆」さんからのアドバイスが!ミハウさんの納豆はどのように変化したのでしょうか?

Minęło pięć i pół roku od przyjazdu do Japonii, a Michał wciąż z wielką pasją robi unagi-kabayaki, ale ostatnio zaczął sam robić  natto (fermentowana soja). Jednak jego natto nie ma takiej lepkości jak japońskie natto… Więc zgłosiliśmy się z problemem do mistrza natto, czyli do właściciela firmy „Shimonita Natto” z prefektury Gunma! Jak zmieniło się natto Michała?

世界中のニッポン好きを探しだし、日本にご招待する番組「世界!ニッポン行きたい人応援団」。

Program “Who Wants to Come to Japan ?” na całym świecie poszukuje ludzi, którzy uwielbiają Japonię.

 

放送予定 / Emisja
2024年1月15日20:00~ テレビ東京系列「世界!ニッポン行きたい人応援団」
15 stycznia 2024r. od godz.20 na kanale TV Tokyo “Who Wants to Come to Japan? ”

番組の詳細はこちらをご覧ください。
Szczegółowe informacje o programie znajdziecie tutaj.