ウッジに住むバルトシュさんは独学でラーメンを勉強し、そのラーメン愛が高じてお店を出しました。自分たちで製麺もするほどの本気度です。
Bartosz, mieszkający w Łodzi, sam nauczył się robić ramen, a jego miłość do ramenu wzrosła tak bardzo, że otworzył własna restaracha. Jego pasja jest na tyle poważna, że nawet robią własne makarony do ramen.
しかし、日本へ行ったことがないため、本当のラーメンの味を知らないことが悩みでした。
Ale jednak nigdy nie był w Japonii, dlatego nie zna smaku prawidziwego ramen.
そんな彼の夢は日本へ行き、日本のラーメン屋さんで修行して様々な種類のラーメンを学ぶこと。
Jego marzeniem jest polecieć do Japonii, odbyć stażu w tamtejszych restauracjach ramenu i poznać różne rodzaje ramenu.
コロナ渦だった2022年秋の放送では、東京の有名店「びぜん亭」のご主人からリモートで東京醤油ラーメンを教わったバルトシュさん。ついに来日が叶うのでしょうか・・・?
W 2022r., w czasie pandemii, Bartosz nauczył się zdalnie jak przyrządzać shoyu ramen w tokijskim stylu od właściciela bardzo znanej tokijskiej restauracji ramenu – Bizentei. Czy w końcu jego marzenie sie spełni i poleci do Japonii…?
放送予定/Emisja
2024年3月11日(月)20:00~ テレビ東京系列「世界!ニッポン行きたい人応援団」
11 marca 2024r. od godz.20 na kanale TV Tokyo “Who Wants to Come to Japan?”